ukenru
pavelko-restart-pershoyi-ligi-zaplanovaniy-na-24-chervnya

Павелко: рестарт Першої ліги запланований на 24 червня

 • 11032 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Президент УАФ, член Виконкому УЄФА Андрій Павелко на брифінгу після Конференції ПФЛ повідомив про її основні рішення, інформує УНН з посиланням на офіційну сторінку ПФЛ.

"Хочу подякувати всім представникам ЗМІ за терпіння, - почав свій виступ президент УАФ. - Нарешті ухвалили доленосне та водночас складне рішення про відновлення чемпіонату у Першій лізі.

На жаль, в останні декілька днів це рішення набуло не зовсім юридичного забарвлення. Рада ліг ПФЛ ухвалила два протилежних рішення на своїх засіданнях і це розділило футбольну громадськість, клуби Першої ліги.

Необхідно було якось виходити із цієї ситуації і розв'язувати проблему".

Андрій Павелко звернув увагу на львівське рішення Виконкому УАФ, де було ухвалене досить жорстке і водночас правильне рішення.

"Нашою метою було об'єднання клубів навколо ідеї догравання чемпіонату згідно з Регламентом. Хочеться подякувати Сергію Макарову, який у найкоротші терміни виконав вимогу Виконкому та Конгресу УАФ та якісно підготував Конференцію ПФЛ. Також вдячний клубам, які приїхали на цей важливий захід.

Атмосфера була наелектризованою і початок Конференції був неспокійним. Важливо, що після декількох промов всі зрозуміли чітку позицію УАФ - дограти чемпіонат згідно з Регламентом, який був затверджений перед стартом змагань. Жодні зміни під час чемпіонату ми не розглядаємо", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павелко помирив клуби: Перша Ліга буде грати

Павелко додав, що клуби Другої ліги повторно проголосували за дострокове завершення сезону.

"На жаль, сьогодні клуби майже одностайно проголосували про дострокове завершення Другої ліги.

Також на Конференції було ухвалено рішення про обмін між лігами. За підсумками обміну відбулося голосування за розширення Першої ліги до 18 команд.

Також по завершенні Першої ліги відбудуться матчі плей-офф між 15 і 16 командами Першої ліги і третіми командами у Групі А та Б Другої ліги.

Важливо, що нам вдалося знайти компроміс. Необхідно зазначити, що рестарт Першої ліги запланований на 24 червня. Ще раз хочу усіх з цим привітати", - зазначив він.

Президент УАФ підкреслив, що необхідно розуміти і сьогоднішню ситуацію з коронавірусом, вона неспокійна.

"Всі знають про епідемію у "Карпатах", до того ж Міністерство охорони здоров'я повідомляє про збільшення кількості хворих. Зважаючи на це, маємо бути готовими до нових викликів, з якими можемо зіштовхнутися. Думаю, що всі клуби з розумінням до цього поставляться.

Дійсно, календар догравання Першої ліги непростий, матчі проходитимуть через чотири дні на п'ятий, а інколи і через три на четвертий. Всі хочемо, щоб був дотриманий спортивний принцип і три найсильніші клуби Першої ліги підвищилися у класі. Через сезон також чекаємо ще три клуби з Першої ліги, і ми отримаємо повноцінний чемпіонат Favbet Ліги з 16 команд", - сказав очільник УАФ.

Резюмуючи, Павелко наголосив, що все керівництво УАФ та ПФЛ виступає за відновлення змагань і визначення найсильнішого на футбольному полі.

"Відзначу, що арбітри проходять ПЛР тестування, яке наша асоціація вже оплатила. Арбітри готуються до відновлення Першої ліги", - підсумував він.

Нагадаємо, за прогнозом УЄФА, у найближчі 10 років збірна України буде демонструвати все більш сильну гру.

Українські Національні Новини

Суспільство