ukenru
pavelko-pro-ponovlennya-matchiv-pershoyi-ligi-radiy-scho-vdalosya-obyednati-klubi

Павелко про поновлення матчів Першої Ліги: радий, що вдалося об'єднати клуби

 • 11280 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Переможці Першої ліги, як і в УПЛ, будуть визначені за спортивним принципом. Чемпіонат продовжиться найближчим часом. Таке рішення прийняли представники клубів ліги за підсумками спільної наради, яка відбулась сьогодні, і в якій мав честь взяти участь, написав президент УАФ Андрій Павелко у Facebook, передає УНН.

"Нарада була зібрана за ініціативи Виконкому УАФ і я вдячний керівникам професіональних клубів за конструктивну позицію. Радий, що після тижнів безрезультатних дискусій вдалося об'єднати клуби в цій непростій ситуації. Це ще одна важлива перемога українського футболу!", - зазначив він.

Павелко додав, що приклад "Карпат" і нові випадки захворювань на COVID-19 підтверджують, що ситуація залишається дійсно складною.

"Але результати матчів і клуби, які заслуговують на підвищення в класі, мають визначатися на полі, а не в кабінетах! Це принципова позиція, тому прошу Виконком УАФ підтримати рішення ПФЛ.

Крок за кроком український футбол відроджується", - резюмував очільник УАФ.

Нагадаємо, сьогодні на НСК "Олімпійський" відбулася позачергова Конференція ПФЛ України. Серед питань на порядку денному, розглядали: поновлення матчів Першої та Другої Ліг, ротацію клубів між лігами та план-календар змагань ПФЛ України сезону 2019/20.

Найскладнішим було питання саме щодо догравання в Першій Лізі, тому що думки ФК тут різко розділилися.

Як писав УНН, арбітри УПЛ та Першої ліги в рамках підготовки до матчів вже сьогодні проходять тестування на коронавірус.

Українські Національні Новини

Суспільство