ukenru
patriarkh-kirilo-zayaviv-scho-zagibli-v-ukrayini-rosiyski-soldati-ochistyatsya-vid-grikha

Патріарх кирило заявив, що загиблі в Україні російські солдати "очистяться від гріха"

 • 309112 переглядiв

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Глава російської православної церкви кирило заявив, що російські солдати, які загинули у війні проти України, будуть очищені від усіх своїх гріхів. Його заява прозвучала через кілька днів після того, як путін оголосив першу мобілізацію в країні з часів Другої світової війни, передає УНН посилаючись на росЗМІ.

Патріарх кирило - ключовий союзник путіна та прихильник вторгнення. Раніше він критикував тих, хто виступає проти війни, і закликав росіян згуртуватися навколо кремля.

Цитата

"Багато хто гине на полях міжусобної війни, — сказав 75-річний кирило у своєму першому зверненні після наказу про мобілізацію. — Церква молиться про те, щоб ця битва закінчилася якнайшвидше, щоб якнайменше братів убивали один одного в цій братовбивчій війні".

"Але в той же час церква усвідомлює, що якщо хтось, керований почуттям обов'язку і необхідністю виконати свою клятву… піде на те, до чого закликає їхній обов'язок, і якщо людина загине при виконанні цього обов'язку, тоді вони, безсумнівно, вчинили дію еквівалентну жертвопринесеннб. Вони пожертвують собою заради інших. І тому ми віримо, що ця жертва змиває всі гріхи, вчинені людиною".

Доповнення

росія заявляє, що мобілізує додатково близько 300 000 військовослужбовців в рамках мобілізаційної кампанії, яка викликала громадський гнів та протести по всій країні.

Підтримка кирилом війни в Україні поглибила розкол між російською гілкою православної церкви та іншими течіями православ'я по всьому світу.

Українські Національні Новини

Новини Світу