ukenru
pashinskiy-dav-svidchennya-u-spravi-eksberkutivtsiv

Пашинський дав свідчення у справі "ексберкутівців"

 • 14674 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. Святошинський районний суд Києва під час розгляду кримінального провадження стосовно колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут", яких підозрюють у масовому вбивстві активістів Майдану 20 лютого 2014 року, допитав народного депутата VIII скликання Сергія Пашинського, який є свідком захисту, передає кореспондент УНН.

Так, Сергій Пашинський дав свідчення у справі колишніх бійців спецпідрозділу "Беркут" по відеоконференц-зв’язку.

"Майдан не можна розглядати як державну, військову чи парамілітарну структуру… Це супротив українців проти кривавого режиму Януковича", - сказав Пашинський.

На питання, хто фінансував Майдан, Пашинський відповів, що: "Три політичні партії – це "Свобода", партія Кличка та "Батьківщина" фінансово забезпечували функціонування сцени Майдану".

Також, Пашинський заявив, що за інформацією якою він володіє, по правоохоронцях могли стріляти представники спецпідрозділів з Росії.

"З самого початку Майдану під Києвом на якійсь базі… базувалися співробітники ФСБ чи ГРУ, які приймали активну участь в плануванні розгону, і можливо навіть у всіх кривавих подіях. Це мені особисто відомо", - розповів Пашинський.

Нагадаємо, з 22 ексбійців "Беркуту" у розшуку перебуває 18 осіб, інші - під вартою. Начальник департаменту захисту національної діяльності СБУ Анатолій Дублік доповів, що деякі з колишніх бійців "Беркуту" перебувають на території Білорусі та Польщі.

Українські Національні Новини

Політика