ukenru
parye-pidtrimala-rezolyutsiyu-pro-stvorennya-spetstribunalu-dlya-rf

ПАРЄ підтримала резолюцію про створення спецтрибуналу для рф: виступ представниці України

 • 1080537 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Парламентська Асамблея Ради Європи (ПАРЄ) підтримала резолюцію, яка закликає держав-членів і держав-спостерігачів Ради Європи створити Спеціальний міжнародний кримінальний Трибунал для злочину агресії проти України. Про це у Telegram повідомила нардеп, Голова української делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева, передає УНН.

Цитата

"ПАРЄ підтримала резолюцію, яка закликає держав-членів і держав-спостерігачів Ради Європи створити Спеціальний міжнародний кримінальний Трибунал", - написала Мезенцева.

Деталі

"Справжній військовий бореться не з чимось, що стоїть прямо перед ним/нею та він/вона його боїться. Справжній військовий бореться за те, що він/вона любить і, що знаходиться позаду, за спиною", - сказала Мезенцева під час виступу в ПАРЄ.

Вона також додала: "Так і ми боремося на дипломатичному фронті заради українців, щоб покарати тих, хто спочатку у 2014, а потім й у 2022 році прийшов на наші землі, забрав радісне життя та приніс сльози".

За її словами, роботу над створенням Спеціального міжнародного трибуналу для президента рф володимира путіна та його найближчого оточення вже розпочато. Депутатка наголосила, що вони "будуть відповідати за кожного пораненого й вбитого українця, за кожну зруйновану будівлю, парк, інфраструктуру".

Нагадаємо

Сьогодні, 26 січня, ПАРЄ прийняла рішення про спільну відповідальність влади росії та білорусі за війну в Україні.

Крім цього було ухвалено резолюцію про права людини під час агресії рф проти України.

Українські Національні Новини

Політика