parlament-moldovi-zasudiv-rosiysku-agresiyu-v-ukrayini

Парламент Молдови засудив російську агресію в Україні

 • 769641 переглядiв

КИЇВ. 2 березня. УНН. Парламент Молдови на засіданні 2 березня ухвалив декларацію про засудження російської агресії в Україні. "За" проголосувало 55 депутатів, пише УНН з посиланням на NewsMaker.

Деталі

У декларації зазначається, що з лютого 2014 року росія веде проти України "незаконну, неспровоковану та невиправдану агресивну війну", яка 24 лютого 2022 року переросла у повномасштабне вторгнення. У документі наголошується, що дії рф є "воєнним злочином і кричущим, грубим порушенням принципів міжнародного права".

Автори проєкту закликали країну-агресора негайно припинити військові дії в Україні та вивести всі військові сили та техніку з усієї міжнародно визнаної території України.

Повідомляється, що група депутатів від партії "Дія та солідарність" зареєструвала у парламенті проєкт декларації 24 лютого, у річницю повномасштабного вторгнення росії в Україну. Як пише видання, під час голосування депутати від Блоку комуністів і соціалістів залишили зал засідання. Декларація була прийнята лише голосами депутатів від парламентської більшості.

Нагадаємо

Держсекретар США Ентоні Блінкен у своєму виступі перед Радою ООН з прав людини у четвер звинуватив москву у придушенні критики всередині країни та закликав уповноважених ООН слідчих продовжувати документувати передбачувані порушення росії у війні в Україні.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Парламент Молдови засудив російську агресію в Україні

     • 769641 переглядiв