ukenru
parlament-knr-priynyav-zakon-pro-natsionalnu-bezpeku-gonkongu

Парламент КНР проголосував за закон про "національну безпеку" Гонконгу

 • 26216 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Парламент КНР ухвалив новий закон про національну безпеку Гонконгу. Він передбачає, що у регіоні заборонять антиурядові заклики, заклики щодо відокремлення від КНР. Про це УНН повідомляє із посиланням на BBC.

"Законопроект, який зараз передається вищому керівництву КНР, викликав глибоку стурбованість у тих, хто вважає, що через це (Гонконг – ред.) може втратити особливий адміністративний статус", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що розглянути закон "національну безпеку" вирішили через те, що місцева влада Гонконгу нездатна самостійно впровадити схожі засади.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки засуджують КНР за одностороннє нав’язування Гонконгу нового закону про національну безпеку в автономії, а президент Дональд Трамп пригрозив КНР через ситуацію у Гонконгу.

Як раніше повідомлялося в УНН, 24 травня тисячі людей зібралися на вулицях Гонконгу, протестуючи проти плану влади КНР по введенню закону про національну безпеку міста. Поліція застосувала сльозогінний газ для розгону антиурядових демонстрантів.

Українські Національні Новини

Новини Світу