ukenru
parizhan-evakuyovuyut-cherez-povin-pik-vodi-u-seni-ochikuyut-u-nich-na-ponedilok

Парижан евакуйовують через повінь, пік води у Сені очікують у ніч на понеділок

 • 19638 переглядiв

КИЇВ. 28 січня. УНН. У столичному регіоні Франції через повінь евакуювали 1500 осіб і не виключають подальших евакуацій. Про це повідомляє Le Figaro з посиланням на главу паризької поліції Мішеля Деплюеша, передає УНН.

Найбільше людей були відселені в місті Вілнев-Сен-Жорж і в департаменті Сена і Марна.

Також, 1400 будинків позбавлені електропостачання, 700 – газу. Служби порятунку забезпечили знеструмлені будинки генераторами.

В ніч з суботи на неділю рівень води у Сені в районі Парижа піднявся до 5,78 метра. Це на 20 см більше, ніж у п’ятницю.

Очікується, що свого піку Сена досягне в ніч на понеділок, і цей пік буде в районі 5,8-5,9 метра. Таким чином позначку червня 2016 року перевищено не буде – тоді вода піднялася на 6,1 метра.

У звичайний час рівень води у Сені сягає 1,5 метра.

Нагадаємо, у восьми містах департаменту Сена-і-Марна було заборонено використання для пиття водопровідної води, закриті кілька шкіл, частково перекриті дороги. У департаменті Івелін в п'ятницю ввечері була евакуйована лікарня, де перебували 86 пацієнтів. У Парижі продовжує діяти одна з ліній приміських електричок RER C, маршрут якої пролягає уздовж Сени.

Метеопрогноз на наступний тиждень не передбачає сильних дощів, проте "помаранчевий" рівень небезпеки зберігається в басейнах Сени, Сони і їх приток.

Найбільша повінь на Сені була зареєстрована в 1910 році, коли рівень води досягав 8,62 м.

Українські Національні Новини

Новини Світу