parizh-nakrili-silni-doschi-porushena-robota-metro-ta-zaliznitsi

Париж накрили сильні дощі: порушена робота метро та залізниці

 • 107042 переглядiв

КИЇВ. 17 серпня. УНН. Після недавньої спеки у Франції погода змінилася на шторми, які принесли зливи та подекуди град. Париж у вівторок ввечері накрили потужні дощі, які значно порушили рух паризького метро та деяких залізничних ліній в столичному регіоні Іль-де-Франс. Про це повідомляє УНН з посиланням на Le Parisien.

Деталі 

Потужний шторм зі зливою обрушився на столицю близько 18:00. Метеостанція Ейфелевої вежі зафіксувала пориви вітру до 104 км/год.

За інформацією метеорологів, менш ніж за годину в Парижі випало 44 мм опадів.

Через погіршені погодні умови повідомлялося про збої на деяких залізничних лініях в Іль-де-Франс та про сповільнення руху в обох напрямках Північного вокзалу Парижа.

Також рух був перерваний на всій лінії у напрямку аеропорту Орлі, його вдалося нормалізувати лише о 21:30 за місцевим часом.

Крім цього, постраждали кілька ліній метро. Щонайменше сім станцій метро були закриті, потяги не зупинялися через повінь, за повідомленням на сайті метрополітену, на 21:00 залишалися закритими дві станції.

Водночас служба боротьби з надзвичайними ситуаціями близько 22:00 заспокоїла парижан, зазначивши, що найбільші наслідки шторму - “кілька затоплених підвалів”.

Раніше 

Метеорологічна служба Meteo France, інформувала, що у вівторок Францію накриють зливи та шторми після недавньої спеки.

Доповнення 

До минулого тижня більша частина країни страждала від сильної спеки та високих температур, а також від посухи.

За словами експертів, грози в поєднанні з посухою і аномальною спекою, що триває, викликають побоювання з приводу повеней.

Оскільки верхній шар ґрунту висох через засуху, ймовірно, буде поглинено дуже мало води, і більша її частина буде стікати і осідати в низьких точках, що призведе до повеней.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ОК "Південь": окупанти суттєво обмежені через просування ЗСУ

     • 165010 переглядiв

    У Миколаєві тимчасово не працюють лінії 101 та 112

     • 119855 переглядiв

    У Миколаєві прогриміли вибухи

     • 196860 переглядiв