parie-rozghliane-rezoliutsii-pro-zvilnennia-viiskovykh-ta-tsyvilnykh-ukraintsiv-z-polonu-rf

ПАРЄ розгляне резолюції про звільнення військових та цивільних українців з полону рф

 • 24908 переглядiв

У ПАРЄ опрацьовують резолюції щодо звільнення з російського полону українських військових та цивільних.

У Парламентській асамблеї Ради Європи опрацьовують резолюції щодо звільнення з російського полону українських військових та цивільних. Про це повідомила заступниця голови Комітету з питань інтеграції України з ЄС, голова делегації України в ПАРЄ Марія Мезенцева-Федоренко, йдеться на сайті ВР, пише УНН.

Деталі

Вона зазначила, що у ПАРЄ зареєстрована резолюція щодо звільнення військовополонених громадян України. Водночас готується текст щодо звільнення цивільних заручників.

Ми маємо чіткі цілі та завдання – звільнення цивільних та військових українців, які з 2014 року незаконно утримуються у в’язницях рф. У ПАРЄ вже зареєстрована резолюція, що стосується теми звільнення військовополонених. Також найближчим часом буде готовий текст стосовно цивільних у полоні,

- сказала Мезенцева-Федоренко.

Також очільниця делегації України в ПАРЄ додала, у той же час триває робота над впровадженням пунктів Формули миру й підготовка до другого Саміту миру.

ПАРЄ ухвалила резолюцію із закликом щодо підтримки українських переселенців та біженців: що передбачається27.06.24, 14:38

Популярні

Новини по темі

Золото впало в ціні на понад 2% на волатильному ринку

 • 16478 переглядiв