parie-proholosuie-za-rezoliutsiiu-pro-protydiiu-znyshchenniu-kulturnoi-identychnosti-ukrainy-nardep

ПАРЄ проголосує за резолюцію про протидію знищенню культурної ідентичності України - нардеп

 • 27979 переглядiв

ПАРЄ планує проголосувати за резолюцію про боротьбу зі знищенням культурної ідентичності України під час війни, повідомила українська делегатка Євгенія Кравчук. Резолюція буде проголосована на літній сесії після затвердження проекту доповіді у березні 2024 року.

Парламентська асамблея Ради Європи влітку наступного року планує проголосувати за резолюцію "Протидія знищенню культурної ідентичності під час війни та миру". Про це повідомила заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, член української делегації в ПАРЄ Євгенія Кравчук, передає УНН.

Комітет з питань культури ПАРЄ провів чергові слухання щодо резолюції "Протидія знищенню культурної ідентичності під час війни та миру". Документ порушуватиме не лише питання руйнування агресором матеріальної культурної спадщини, але й стирання культурної ідентичності українців як інструмент ведення війни

 - повідомила Кравчук.

Деталі

За словами Кравчук, на весняній сесії ПАРЄ в березні 2024 року планується затвердити текст проекту звіту, який складатиметься з трьох частин, а на літній сесії – ПАРЄ голосуватиме за фінальну резолюцію.

Структурно звіт буде містити положення про:

·         збитки та загрози культурі та спадщині;

·         стирання культурної ідентичності через освіту, використання мови та викладання історії;

·         майбутні заходи.

Нагадаємо

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи схвалило персональний склад спеціального комітету зі становища дітей України.

Лілія Подоляк

Політика

    Популярні

    Новини по темі