ukenru
papa-rimskiy-vpershe-priznachiv-zhinku-zastupnikom-generalnogo-sekretarya-sinodu-yepiskopiv

Папа Римський вперше призначив жінку заступником генерального секретаря Синоду єпископів

 • 16149 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. Папа Римський Франциск вперше призначив заступником генерального секретаря Синоду єпископів жінку. Нею стала 52-річна французька черниця Наталі Бекар. Про це повідомляє Vatican News, передає УНН.

Цитата:

"Святіший Отець призначив двох заступників генерального секретаря Синоду єпископів: ними стали 60-річний іспанський священик-августинець Луїс Марін де Сан Мартін, який до теперішнього моменту обіймав посаду генерального асистента Ордена святого Августина, і 52-річна французька черниця Наталі Бекар, яка очолювала Національну службу євангелізації молоді та службу покликань при Французькій єпископській конференції", - йдеться в повідомленні.

Біографія

Сестра Наталі Бекар вчилася у Вищій комерційній школі Парижа, потім в паризькому єзуїтському центрі Севр, у Вищій школі суспільних наук і в Бостонській школі богослов'я і пастирського служіння. У 1995 році вступила в конгрегацію Місіонерів Ісуса Христа ("Ксав'є"). Принесла вічні обіти в 2005 році. З 2019 року була консультантом Генерального секретаріату Синоду єпископів. Наталі Бекар стала першою жінкою з моменту заснування Синоду єпископів, яка зайняла пост заступника секретаря.

Деталі

Як пояснив в інтерв'ю Vatican News генеральний секретар Синоду кардинал Маріо Грек, в якості помічника генерального секретаря Синоду сестра Наталі матиме право голосу на асамблеях. Він вважає, що цим призначенням "відчинилися двері" в напрямку участі жінок в Синоді єпископів з правом голосу.

Доповнення

У січні Папа Римський Франциск зробив ще один крок на шляху до більшої рівності жінок в РКЦ і змінив свій закон, тим самим дозволивши їм читати літургії, прислужувати біля вівтаря і роздавати причастя під час служби.

Українські Національні Новини

Новини Світу