ukenru
papa-frantsisk-vpershe-zyavivsya-na-publitsi-pislya-operatsiyi

Папа Франциск вперше з'явився на публіці після операції

 • 16192 переглядiв

КИЇВ. 11 липня. УНН. Папа Франциск вперше з'явився на публіці з балкона вікна десятого поверху в лікарні в Римі в неділю після серйозної операції на кишечнику тиждень тому. Про це інформує УНН з посиланням на АР.

Деталі

Ватикан повідомляє, що 84-річний понтифік видужує після запланованої на 4 липня операції з видалення частини товстої кишки, звуженої через запалення. Це його перше перебування в лікарні з моменту обрання на папство в 2013 році.

У своєму недільному зверненні Папа звернувся до питання про необхідність надання всім людям доступної медичної допомоги. Читаючи заздалегідь підготовлені репліки, Папа Франциск сів на кафедру для підтримки і похвалив "ніжність" тих, хто піклується про хворих.

"У ці дні госпіталізації я ще раз переконався, наскільки важливо гарне здоров'я, доступне для всіх, як в Італії і в інших країнах, - сказав він. - Безкоштовне медичне обслуговування, що забезпечує гарне обслуговування, доступне для всіх. Не можна втрачати цю дорогоцінну перевагу. Його необхідно зберегти!".

Він також подякував лікарям за допомогу, надану йому під час його перебування в лікарні.

"Я хотів би висловити свою вдячність і підтримку лікарям, усім медичним працівникам і персоналу цієї та інших лікарень, - сказав він. - Вони так багато працюють!".

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Gregorio Borgia (@gregorioborgia)

Додамо

Вранці після операції Ватикан повідомив, що Папа Франциск повинен залишитися в лікарні на тиждень, щоб одужати, "виключаючи ускладнення", хоча конкретна дата виписки не повідомляється.

Українські Національні Новини

Новини Світу