ukenru
palivna-kriza-u-kiyevi-rozpochato-ponad-120-perevirok-azs

Паливна криза: у Києві розпочато понад 120 перевірок АЗС

 • 290829 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. На сьогодні понад 120 перевірок АЗС відкрито й проводяться розрахунки щодо нарахування за надмірну вартість бензину. Про це повідомив в коментарі УНН начальник Головного Управління Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан, додавши, що на сьогодні ціни на бензин в столиці стабілізувалися.

Цитата

"У Києві стабілізувалася ситуація з ціною на бензин. На минулому тижні вона була 65-70 грн, а на сьогодні вже 52-57, не вище. Заправні станції видають бензин по талонах й за готівку, але бензин на сьогодні обмежений в Києві. Черги різко поменшали. На сьогодні понад 120 перевірок АЗС відкрито й проводяться розрахунки щодо нарахування за надмірну вартість бензину. Перевірки будуть продовжуватися на наступному тижні", - розповів Рубан.

Деталі

За його словами, на цьому тижні було виявлено дві автозаправні станції, які працювали взагалі без документів.

"Одну із них департаментом благоустрою вже демонтовано", - сказав Рубан.

Доповнення

23 травня Держпродспоживслужба повідомила, що почала перевірки на АЗС через скарги на захмарні ціни на пальне.

Олег Рубан наголошував, що різке підняття вартості пального на АЗС у зв’язку зі зняттям регулювання цін – порушення законодавства.

Додамо

Кабінет Міністрів України призупинив держрегулювання цін на пальне для того, щоб надати можливість операторам ринку транспортувати на український ринок ресурс з Європи. Міністр економіки Юлія Свириденко повідомляла, що наразі ціни на дизельне паливо складатимуть не більше 58 гривень, на бензин – не більше 52 гривень.

Українські Національні Новини

Економіка