ukenru
palata-predstavnikiv-kongresu-ssha-ukhvalila-zakonoproyekt-yakiy-peredbachaye-konfiskatsiyu-rosiyskikh-pidsanktsiynikh-aktiviv-dlya-ukrayini

Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт, який передбачає конфіскацію російських підсанкційних активів для України

 • 113192 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт, який передбачає конфіскацію російських підсанкційних активів, які будуть спрямовані на відбудову України. Про це повідомив Денис Шмигаль у себе Telegram-каналі, передає УНН.

Деталі

Положення документу дозволяють спрямувати ці кошти на відбудову України, надання гуманітарної допомоги українцям та на іншу допомогу державі, включно з військовою.

Цитата

"Необхідність такого важливого кроку ми обговорювали особисто зі Спікеркою Палати представників Ненсі Пелосі під час візиту до США. Дякую за це справедливе рішення. За зруйноване майно повинен платити агресор!" - заявив Денис Шмигаль.

Законопроєкт ще має пройти схвалення Сенату й Президента США Джозефа Байдена. Однак прем'єр-міністр переконаний у незворотності цього шляху.

Аналогічний законопроєкт наразі готує й Канада.

Нагадаємо

Працівники посольства США в Україні повернулись до Львова та готуються до відновлення роботи у Києві.

Українські Національні Новини

Новини Світу