pakystan-zavdav-aviaudariv-po-skhidnomu-afhanistanu-u-talibani-kazhut-pro-zahybel-tsyvilnykh

Пакистан завдав авіаударів по Східному Афганістану, у Талібані кажуть про загибель цивільних

 • 24360 переглядiв

Вісім осіб, за твердженням представника афганського Талібану, загинули в результаті пакистанських авіаударів по прикордонних районах у східних провінціях Хост і Пактіка на сході Афганістану.

Вісім людей загинули в результаті авіаударів пакистанських військових по прикордонних районах на сході Афганістану. Про це УНН пише з посиланням на Bloomberg.

Деталі

Пакистанські літаки завдали авіаударів по провінціях Хост і Пактика на сході Афганістану. Це підтвердили джерела Bloomberg в уряді Пакистану.

За словами представника афганського Талібану Забіхулли Муджахеда, у результаті ударів загинули п'ять жінок і троє дітей.

Контекст

За два дні до того терорист-смертник протаранив начиненою вибухівкою вантажівкою військовий пост на північному заході Пакистану. Загинуло семеро солдатів.

Напруженість у відносинах між Пакистаном та Афганістаном зросла після приходу до влади талібів у 2021 році. Пакистан неодноразово заявляв, що відгалуження "Талібану", відоме як "Техрік-е-Талібан Пакистан", погрожувало повалити уряд і зараз переховується в Афганістані.

Пакистан заявив, що почне атакувати бойовиків, якщо лідери афганського руху "Талібан" не захочуть цього робити. Талібан застерігає Пакистан від нападів на бойовиків в Афганістані.

Іран та Пакистан домовилися відновити дипломатичні відносини після після обміну ударами22.01.24, 18:03

Популярні

Новини по темі