ukenru
p-poroshenko-poobitsyav-znayti-optimalni-shlyakhi-do-rozblokuvannya-postavok-z-donbasu

П.Порошенко пообіцяв знайти оптимальні шляхи для припинення блокади на Донбасі

 • 11043 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Президент Петро Порошенко повідомив, що сьогодні на засіданні РНБО буде розглядатися питання про невідкладні заходи з нейтралізації загроз енергетичній безпеці України і пообіцяв знайти оптимальні шляхи до розблокування поставок у тому числі вугілля з Донбасу, передає УНН з посиланням на прес-службу АП.

"Будемо приймати додаткові рішення щодо диверсифікації джерел постачання енергетичного вугілля – не забуваючи при цьому, що і те вугілля, яке видобувають на окупованих територіях, воно теж наше, українське, і повинно мати свою частку в енергетичному балансі країни", - сказав він.

"Ми обов’язково знайдемо оптимальні шляхи до розблокування. Ми захистимо права громадян України і по цей, і по той бік лінії зіткнення. Але я не дозволю демагогам створювати країні образ держави, де панують анархія та отаманщина, не дозволю дестабілізувати ситуацію в зоні АТО та розкладати фронт. Це саме те, чого чекає від нас ворог", - наголосив П.Порошенко.

Нагадаємо, 15 лютого уряд ухвалив рішення про надзвичайні заходи в енергетиці. Рішення було прийнято на фоні блокади активістами на залізниці поставок вугілля з Донбасу.

В ООН заявивли, що блокада залізниці на Донбасі призведе до фінансових збитків та зростання безробіття. У ЄС вказали на занепокоєння через блокаду на Донбасі.

Прем'єр-міністр В.Гройсман назвав блокаду постачання вугілля взимку злочином.

Як повідомляв УНН, в кінці січня 2017 року учасники програми добровольчих батальйонів на Донбасі почали блокаду залізниці і заблокували 3 ключові гілки перевезення вугілля. У Луганській області перекрито рух по залізниці на лініях “Луганськ-Лисичанськ” і напрямок “Гірське-Золоте”. 2 лютого близько 50 озброєних людей у камуфляжі перекрили рух на залізничному переїзді у Бахмуті.

Українські Національні Новини

Політика