ukenru
otruyennya-v-shkolakh-mon-zaklikalo-posiliti-okhoronu-navchalnikh-zakladiv

Отруєння в школах: МОН закликало посилити охорону навчальних закладів

 • 9902 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Міністерство освіти і науки рекомендувало посилити охорону і заходи безпеки в навчальних закладах через поширення випадків отруєння школярів, передає УНН з посиланням на прес-службу МОН.

Лист із рекомендаціями МОН надіслало сьогодні, 22 травня, в департаменти, управління освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій, керівникам закладів середньої, професійної, вищої освіти.

"Рекомендації надано в зв’язку з поширенням випадків отруєння школярів газоподібними речовинами та для організації заходів безпеки в місцях перебування дітей дошкільного віку, учнів та студентів", - сказано у повідомленні.

Зокрема, МОН рекомендувало посилити охорону та обмежити доступ на територію закладів освіти осіб, які не беруть безпосередньої участі в освітньому процесі. Також йдеться про посилення контролю за пропускним режимом, щоб не допустити пронесення до приміщень закладів освіти отруйних, вибухонебезпечних та інших предметів, що загрожують життю та здоров'ю.

Як повідомляв УНН, 22 травня у школі №3 у Харкові було розпилено балончик з невідомою речовиною. За медичною допомогою звернулось 37 учнів.

Днем раніше у школі №6 в Миколаєві розпилили невідомий газ. Із навчального закладу евакуювали близько 400 учнів. До лікарні доставили 36 учнів.

Також 8 травня у Черкасах під час шкільної лінійки сталось масове знепритомнення учнів. До міської лікарні із ознаками отруєння органів верхніх дихальних шляхів було госпіталізовано більше 50 учнів і чотирьох вчителів. Наразі причини отруєння залишаються невідомі, слідство триває.

Українські Національні Новини

Суспільство