ukenru
otruyennya-u-ditsadku-kropivnitskogo-usikh-ditey-vipisali-z-likarni

Отруєння у дитсадку Кропивницького: усіх дітей виписали з лікарні

 • 8113 переглядiв

КРОПИВНИЦЬКИЙ-КИЇВ. 7 травня. УНН. Усі діти кропивницького дитсадка “Червона шапочка”, де в кінці квітня — на початку травня 2018 року був зареєстрований спалах гострої кишкової інфекції серед вихованців, і які перебували на стаціонарному лікуванні, виписані додому. Про це повідомляє управління Держпродспоживслужби в області, передає УНН.

За результатами вірусологічного обстеження у трьох контактних дітей виявлено ротавірус, з них двоє відвідують ясельну групу №2 та один малюк - групу №3. Вони перебувають на амбулаторному лікуванні.

На підставі результатів санітарно-епідеміологічного обстеження та результатів лабораторних досліджень зроблений висновок, що причинами й умовами виникнення захворювання у вихованців ДНЗ є порушення дезінфекційного режиму, недотримання правил особистої гігієни дітьми, а також недотримання правил миття столового посуду, про що свідчить позитивний результат змивів на мікробіологію. У двох контактних осіб - кухаря та помічника вихователя за результатами бактеріологічного обстеження виявлено патогенний стафілокок, вони направлені на санацію.

У зв’язку з виявленими порушеннями буде проведене повторне санітарно-епідеміологічне обстеження закладу. Адміністрації ДНЗ надано рекомендації стосовно проведення заняття з працівниками харчоблоку з питань дотримання технології приготування страв, правил відбору добових проб та організації проведення повторних досліджень готових страв на мікробіологічні показники.

Матеріали направлені до прокуратури Кіровоградської області та Головного управління Національної поліції в області.

Нагадаємо, п’ятьох вихованців ДНЗ "Червона шапочка" у Кропивницькому госпіталізували з симптомами гострої кишкової інфекції.

Українські Національні Новини

Суспільство