ukenru
otruyeniy-novachkom-britanskiy-politseyskiy-povernuvsya-do-sluzhbi

Отруєний "Новачком" британський поліцейський повернувся до служби

 • 5446 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Поліцейський Нік Бейлі, який отруївся "Новачком" вдома у російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля в Солсбері, одужав і повернувся до служби. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Guardian

Нік Бейлі разом з двома колегами пішов до дому Скрипаля після того як екс-шпигуна та його дочку знайшли у критичному стані на лавці посеред міста 4 березня 2018 року.

Поліцейського госпіталізували через контакт з нервово-паралітичною речовиною, розпиленою на дверній ручці будинку.

"Він добре тримається і ми хочемо працювати з ним. Він успішно реабілітується, але я думаю, що психічна реабілітація триватиме значно довше, так буває з кожним, хто стикнувся з чимось настільки жахливим. Він отримує усе необхідне", - розповіли у поліції Вілтшира.

Раніше УНН повідомляв, що будинок отруєного екс-шпигуна Сергія Скрипаля у Солсбері демонтують. 

Нагадаємо, в отруєнні нервово-паралітичною речовиною типу "Новачок" Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, яке було скоєно в британському Солсбері у березні 2018 року, в Великобританії звинувачують ймовірних співробітників ГРУ Руслана Боширова і Олександра Петрова. Групи Bellingcat, The Insider, Conflict Intelligence Team і “Проект” назвали їхні справжні імена — Анатолій Чепіга і Олександр Мішкін.

Британська влада переконана, що знає "все, що треба знати" про замах з використанням нервово-паралітичної речовини на колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля, у тому числі про роль російського президента Володимира Путіна в організації цього злочину.

За даними спільного розслідування Bellingcat і видання The Insider, Чепіга — полковник Головного управління Генштабу ЗС Росії, він тричі бував у відрядженні в Чечні. Підрозділ, в якому служив Чепіга, був помічений поруч з українським кордоном у 2014 році. У тому ж році президент РФ Володимир Путін присвоїв йому звання Героя Росії "за виконання миротворчої місії".

Мішкін, який отримав медичну освіту в одній з військових академій, також є співробітником спецслужби. Він був нагороджений званням Героя Росії в 2014 році, йдеться в матеріалах розслідування.

Українські Національні Новини

Новини Світу