oslableniy-putin-stanovit-veliku-zagrozu-borrel-v-bryusseli-pro-situatsiyu-dovkola-pvk-vagnera

"Ослаблений путін становить велику загрозу": Боррель про ситуацію довкола пвк "вагнера"

 • 576192 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. "Заколот" глави пвк "вагнера" євгена пригожина у росії минулого тижня показав, що російський диктатор володимир путін "ослаб". Це також становить велику загрозу, заявив Верховний представник ЄС з питань політики безпеки та закордонних справ Жозеп Боррель у Брюсселі перед початком засідання Європейської ради, передає УНН.

Цитата

"Очевидно, що Путін виходить з кризи, що сталася на цих вихідних, ослабленим, але ослаблений путін становить велику загрозу. Тож дуже важливо бути обізнаними щодо наслідків та розуміти, що сталося, і хто стоїть за цією спробою військового повстання", - заявив головний дипломат ЄС.

Деталі

За його словами, деякі російські генерали вже заарештовані після "заколоту" найманців пвк "вагнера".

"Я припускаю, що путін буде в режимі внутрішніх чисток й в більш дратівливому настрої", - зазначив Боррель і додав, що "єдину відповідь", яку може надати ЄС стосовно цього інциденту - продовжувати підтримку України. 

Підсумовуючи, дипломат підкреслив, що російський диктатор більше не є "єдиним господарем у місті", і "втратив монополію на владу", що політичний діяч Нікколо Макіавеллі називав основою держави.

"Путін втратив монополію на владу. І, звичайно, нестабільна росія також стає ризиком. Досі ми дивилися на росію як на загрозу, тому що її сила була застосована в Україні. Зараз ми повинні дивитися на росію як на ризик через внутрішню нестабільність", - констатував Боррель.

Нагадаємо

Міністр оборони Олексій Резніков у інтерв'ю Financial Times заявив, що заколот глави пвк "вагнера" євгенія пригожина, який стався у росії минулого тижня, є "яскравою ілюстрацією" вразливості країни-агресора.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі