orban-zayaviv-scho-situatsiya-z-ugorskoyu-movoyu-ta-osvitoyu-na-zakarpatti-za-srsr-bula-kraschoyu-nizh-sogodni

Орбан заявив, що ситуація з угорською мовою та освітою на Закарпатті за СРСР була кращою, ніж сьогодні

 • 26736 переглядiв

КИЇВ. 17 листопада. УНН. За часів існування Радянського Союзу ситуація з угорською мовою та освітою на Закарпатті була кращою, ніж за незалежної України, вважає прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. Про це УНН повідомляє із посиланням на Rtl.

Деталі

Говорячи про становище угорців, які живуть за межами кордонів, Орбан заявив, що угорська громада на Закарпатті перебуває в найгіршому становищі.

"Я не перебільшую, коли кажу, що ситуація з угорською мовою та освітою була кращою за часів Радянського Союзу, ніж зараз за часів української держави", - сказав він.

Доповнення

Крім того, за його словами, Угорщині наразі нічого запропонувати Україні, оскільки «політичне керівництво країни йде шляхом, який веде в нікуди і який Будапешт не може підтримати».

"Дуже важко допомагати країні, яка веде війну без міжнародно визнаної мети війни", а Київ чітко не визначив, за що він бореться, сказав пан Орбан.

На нещодавньому засіданні Європейського Союзу він запропонував розробити план Б для України, оскільки це було б краще, ніж продовжувати "нинішню безнадійну ситуацію", в якій тисячі людей гинуть у "християнсько-громадянській війні"

Він заявив, що Угорщина надасть всю можливу допомогу угорцям Закарпаття, оскільки «Україна, незважаючи на війну, продовжує їх переслідувати».

Нагадаємо

Угорщина 15 листопада вимагала перегляду політики Європейського Союзу щодо України, не погодившись з Німеччиною, Литвою, Фінляндією та Ірландією, які підтримали швидке зближення Києва з блоком та надання йому більшої допомоги в умовах російського вторгнення.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський: зустріч Байдена і Сі - "добра" для України

     • 35035 переглядiв