ukenru
opozitsiya-u-turechchini-viyshla-na-400-kilometroviy-marsh

Опозиція у Туреччині вийшла на 400-кілометровий марш

 • 10486 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Лідер Республіканської народної партії - головної опозиційної партії Туреччини - Кемаль Киличдароглу запустив 400-кілометровий марш від Анкари до Стамбула в четвер, через день після того, як одного з його заступників засудили до тюремного терміну за обвинуваченням у шпигунстві, передає УНН з посиланням на Daily Sabah.

До лідера опозиції приєдналися кілька тисяч протестувальників, які розпочали "Марш справедливості" з Гювенпарку на площі Кизил в центральній частині Анкари.

Марш організували в знак протесту після того, як заступник голови партії в Стамбулі Еніс Бербероглу був засуджений до 25 років в'язниці за витік секретних документів в пресу в спірній справі щодо національної розвідки. 

Представники партії розкритикували рішення суду, описуючи його як політично мотивоване і як засіб залякування опозиції.

Перед початку маршу К.Киличдароглу сказав, що ця подія не має нічого спільного з політичною партією і закликав всіх, хто шукає справедливості, підтримати марш. "Кожен, хто хоче правосуддя, повинен підтримати цей марш. У країні, де переповнені тюрми, не може бути правосуддя", - сказав лідер опозиції в Туреччині.

"Ми не хочемо жити в країні, де немає справедливості", - додав він.

Його супроводжували керівники і прихильники Республіканської народної партії, а також члени сім'ї.

Він також звинуватив уряд у встановленні "диктаторського" режиму через надзвичайний стан, який було введено 20 липня 2016 рокупісля спроби державного перевороту 15 липня.

Багато людей під час маршу тримали прапори, махали турецькими прапорами і були одягнені у футболки з написом "Справедливість".

Поліція ввела жорсткі заходи безпеки в Гювенпарку і уздовж маршруту маршу на чолі з К.Киличдароглу, встановила водомети та броньовані поліцейські автомобілі.

Нагадаємо, у Туреччині затримали 93 колишніх працівників поліції через ймовірні звязки з Ф.Гюлленом.

Українські Національні Новини

Новини Світу