ukenru
opituvannya-25-zhovtnya-na-vidminu-vid-referendumu-ne-matime-pryamikh-yuridichnikh-naslidkiv-opu

Опитування 25 жовтня, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків – ОПУ

 • 13296 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. Опитування, яке Президент Володимир Зеленський запропонував провести 25 жовтня, на відміну від референдуму - не матиме прямих юридичних наслідків. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому пресслужбою Офісу Президента, передає УНН.

"Наголошуємо, що опитування, яке пропонується провести 25 жовтня, на відміну від референдуму, як це визначено для референдуму Конституцією, не матиме прямих юридичних наслідків. Потреба у цій формі безпосередньої демократії зумовлена тим, що зміст політики у державі має визначати народ, а не виключно ті, хто має достатньо медійного впливу та грошей, щоб маніпулювати у своїх особистих інтересах враженням про суспільну думку", - зазначили у Президента.

В Офісі Глави держави наголосили, що серед ключових пріоритетів Президента Володимира Зеленського, які були анонсовані ще у 2019 році, окремо стояло бажання дати набагато більше можливостей саме суспільству вирішувати, як розвиватися державі.

"Саме для цього у парламенті опрацьовується пакет законів про народовладдя, і ключовий з них – про всеукраїнський референдум – уже на шляху до ухвалення депутатами", - додали в ОПУ.

Нагадаємо, раніше сьогодні Глава держави закликав прийти на місцеві вибори 25 жовтня та анонсував, що на них зададуть п’ять важливих питань.

Президент наголосив, що 25 жовтня на виборчій дільниці він хоче задати 5 питань людям, щоб дізнатися їхню думку.

Як повідомляв УНН, остаточний формат оголошеного Зеленським всеукраїнського опитування ще визначається, водночас, перше питання буде оголошено дуже скоро, можливо, вже сьогодні.

Українські Національні Новини

Політика