ukenru
operatori-rinku-avtogazu-zayavili-pro-tisk-sbu

Оператори ринку автогазу заявили про тиск СБУ

 • 8926 переглядiв

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Оператори ринку спаленого газу України заявили про тиск збоку правоохоронних органів з метою знищення конкуренції. Про це учасники ринку розповіли під час прес-конференції щодо введення санкцій СБУ по відношенню до імпортерів газу, передає УНН.

Так, за словами директора компанії "Автотранс" Сергія Михайлика, події, які зараз відбуваються, нагадують 2011 рік, коли створювалася "схема Курченко".

"Ми також писали листи, і тоді проти нас почалася боротьба всіх органів, як і сьогодні, все починалося з відбору проб", - сказав він.

Він також додав, що дії СБУ вбивають ринок газу.

"У нас вже 90 днів простоюють перші цистерни. І це далеко не імпорт з Росії, а ,шість цистерн з білоруським ресурсом", - зазначив він.

При цьому, за слова аналітика консалтингової компанії UPECO Олександра Сіренко, рішення СБУ та МЕРТу про запровадження санкцій проти операторів скрапленого газу є атакою на ринок, яка, не виключено, згодом пошириться і на ринок бензинів та дизельного пального.

“З часів коли С.Курченко пішов з українського ринку і країни в цілому, ринок дуже змінився. У нас скоротилося споживання бензину та дизельного палива, але виросло споживання скрапленого газу. Сьогодні кожен третій літр палива, який продається на заправних станціях це скраплений газ. Це я говорю для того, щоб ви розуміли масштаби проблеми про яку йде мова.

Сьогодні, скажімо так, під атакою соціальне паливо, а завтра не виключено, що ця атака перейде на ринок світлих нафтопродуктів — бензину і дизельного палива”, — сказав він.

Українські Національні Новини

Суспільство