ukenru
opek-u-lyutomu-dotrimuvatimetsya-planu-zi-zbilshennya-vidobutku-reuters

ОПЕК+ у лютому дотримуватиметься плану зі збільшення видобутку нафти - Reuters

 • 18554 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. ОПЕК+, як очікується, буде дотримуватися своїх планів щодо збільшення видобутку нафти в лютому, що підтвердить на своєму засіданні у вівторок, прогнозуючи легкий і короткостроковий вплив на попит варіанту коронавірусу Omicron, повідомляє Reuters в понеділок з посиланням на три джерела з групи країн - виробників нафти, пише УНН.

Деталі

ОПЕК+, об'єднання Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) і союзників на чолі з Росією, поступово скасовує рекордні скорочення видобутку нафти, узгоджені в 2020 році, щоб протистояти падінню попиту через пандемію.

Відповідно до поточних планів група країн підвищить свій план видобутку в лютому на 400 тисяч барелів на добу, як це робилося щомісяця з середини 2021 року.

У технічному звіті, представленому Reuters у неділю, група применшила вплив варіанту Omicron на ринок нафти.

"Вплив... Omicron... очікується помірним і короткостроковим, оскільки світ краще пристосується до боротьби з COVID-19 і пов'язаними з ним проблемами", - йдеться в звіті Об'єднаного технічного комітету (JTC).

"Це на додаток до стабільних економічних перспектив як в розвинених, так і в країнах, що розвиваються", - додали в ньому.

ОПЕК проведе зустріч у понеділок о 13:00 за Гринвічем, щоб обговорити призначення нового генерального секретаря, який змінить Мохаммеда Баркіндо з Нігерії.

Джерела повідомили агентству Reuters минулого тижня, що Хайтам аль-Гайс, представник Кувейту, як очікується, отримає цю роботу, оскільки він користується широкою підтримкою з боку країн-членів.

Доповнення

Нафта марки Brent до кінця 2021 року додала в ціні близько 53%, а нафта WTI - близько 57%, що є найвищим показником для двох марок з 2009 року, коли ціни злетіли більш ніж на 70%.

Ф'ючери на обидві марки досягли піку 2021 року в жовтні: ціна на нафту Brent досягла 86,70 долара за барель, найвищий показник з 2018 року, а на нафту WTI - 85,41 долара за барель, що є найвищим показником з 2014 року.

Очікується, що в 2022 році світові ціни на нафту продовжать зростати, оскільки попит на авіаційне паливо збільшиться.

Українські Національні Новини

Економіка