ukenru
oos-na-donbasi-zberigayetsya-rezhim-tishi

ООС: на Донбасі зберігається "режим тиші"

 • 12298 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою, обстрілів з боку бойовиків не зафіксовано. Про це повідомили у пресцентрі штабу ООС, передає УНН.

"За минулу добу, 9 вересня, порушень домовленостей, що були досягнуті 22 липня 2020 року в рамках Тристоронньої контактної групи, не було. Режим тиші вздовж лінії розмежування зберігався повною мірою", - йдеться у повідомленні.

Паралельно з виконанням бойових завдань підрозділи зі складу Об’єднаних сил та інших складових сил оборони залучалися до гасіння осередків вогню на Донеччині та Луганщині. "Минулої доби ліквідовано пожежі поблизу населених пунктів Катеринівка, Новоселівка Друга, Чистий Лиман та Новозванівка", - повідомили у штабі.

Зазначається, що від початку поточної доби, 10 вересня, обстрілів з боку противника також не зафіксовано.

"Повний і всеосяжний режим припинення вогню зберігається повною мірою. Захисники України не втрачають пильності та готові до миттєвого реагування на будь-які дії противника", - написали у штабі.

Крім військовослужбовців ЗСУ, у районі проведення ООС належно виконують свої завдання інші складові сил оборони.

"У прифронтових районах саперами ДСНС України розміновано понад десять гектарів території та передано на знищення 92 вибухонебезпечних предмети.

Окрім цього, для мінімізації наслідків артилерійських обстрілів попередніх років рятувальники Об’єднаних сил проводять роботи з відновлення пошкоджених житлових будинків та об’єктів інфраструктури. Зокрема, минулої доби завершено відновлення 17 будинків, ще на 25 об’єктах роботи тривають", - повідомили у пресцентрі.

Нагадаємо, раніше безпілотники ОБСЄ помітили три міномети та дві буксируваних гаубиці біля населених пунктів на Донбасі.

Українські Національні Новини

Суспільство