ukenru
oon-zbirayetsya-ukhvaliti-zayavu-dlya-zaokhochennya-miru-na-donbasi

ООН збирається ухвалити заяву для заохочення миру на Донбасі

 • 12457 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Рада безпеки ООН, як очікується, у середу ухвалить заяву, в якій запропонує усім сторонам в Україні "знову підтвердити" відданість мінським угодам 2015 року та висловить "серйозне занепокоєння" з приводу погіршення безпекової ситуації на сході країни. Про це повідомляє Associated Press, передає УНН.

Дипломати, на яких посилається видання, повідомили, що всі 15 членів Радбезу ООН у вівторок ввечері погодилися на заяву президента, яка стане першою від РБ ООН щодо України з січня 2017 року.

У заяві, підготовленій Францією і Німеччиною, буде засуджуватися "триваюче порушення режиму припинення вогню, особливо використання важкої зброї, забороненої мирною угодою 2015 року, що "несе відповідальність за трагічні смерті, в тому числі серед мирних жителів", пише видання.

У ній, як зазначається, міститься заклик до виконання "зобов'язань щодо розведення" і припинення застосування важкої зброї.

У проекті заяви президента вперше згадується гуманітарна ситуація. У документі зазначається, що він вітав би роботу агентств ООН у вирішенні "трагічної гуманітарної ситуації на сході України" і підкреслив "необхідність розширення масштабів зусиль щодо полегшення страждань цивільного населення, яке постраждало внаслідок конфлікту", пише видання.

У проекті, як повідомляється, також висловлюється "повна підтримка" спостерігачів з ОБСЄ на Донбасі.

Нагадаємо, 11 червня у Берліні планується зустріч голів МЗС у "нормандському форматі", у межах якого вирішується питання щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика