oon-zaklykaie-perehlianuty-klimatychni-stratehii-cherez-rekordnu-speku

ООН закликає переглянути кліматичні стратегії через рекордну спеку

 • 15491 переглядiв

Антоніу Гутерріш закликав світ терміново переглянути кліматичні стратегії через рекордну спеку. Він наголосив на необхідності відмови від викопного палива та посилення боротьби з нерівністю.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав світове співтовариство терміново переглянути кліматичні стратегії - після того, як у понеділок було знову зафіксовано найспекотніший день в історії спостережень. Про це УНН пише з посиланням на Euronews.

Деталі

Глава ООН наголосив, що екстремальні погодні явища вже переходять у розряд звичайних і більше не обмежені ні конкретними регіонами, ні короткими термінами.

Аномальні температури більше не обмежуються одним днем, одним тижнем або одним місяцем. Якщо що й об'єднує наш розділений світ, то це те, що всі ми все частіше відчуваємо спеку

- сказав Антоніу Гутерріш.

Генсек ООН закликав провідні промислові держави світу прискорити відмову від викопного палива, оскільки це одна з ключових умов для того, щоб уповільнити зміни клімату. Крім того, необхідно посилити боротьбу з нерівністю, яка через радикальні зміни клімату тільки поглиблюється.

G20 повинна переключиться з викопного палива на поновлювані джерела енергії та підтримати вразливі країни і регіони. Національні кліматичні плани мають демонструвати, як кожна країна сприятиме досягненню глобальних цілей, узгоджених на COP28

- додав генсек ООН.

Додамо

За даними Всесвітньої метеорологічної організації ООН, протягом найближчих п'яти років кліматичні зміни принесуть нові температурні рекорди: як через викид парникових газів, зокрема пов'язаних із людською діяльністю, так і через зміну фази течії сонця, а також через зміну фази течій і Тихому океані, яка почалася минулоріч.

Як Ель-Ніньо може вплинути на погоду у світі у 2023-2024 роках: деталі09.06.23, 19:38 • [views_883500]

Популярні

Новини по темі

З початку року в Україні з'явилося 53 нові патронатні родини

 • 16613 переглядiв

У Резерв+ відтепер доступний статус бронювання

 • 43076 переглядiв