ukenru
oon-u-spravi-2-travnya-sposterigayetsya-vtruchannya-v-nezalezhnist-sudovoyi-vladi

ООН: у справі "2 травня" спостерігається втручання в незалежність судової влади

 • 7795 переглядiв

КИЇВ. 8 грудня. УНН. У справі щодо подій в Одесі 2 травня 2014 року наразі не спостерігається прогрес, крім того, провадження продовжують характеризуватися втручанням у незалежність судової влади. Про це розповіла голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер під час представлення 16-ї Доповіді про ситуацію із правами людини в Україні, передає кореспондент УНН.

"Нещодавно був прогрес по подіях на Майдані в Києві, також по порушеннях, що відбувались в зоні конфлікту та проти командирів озброєних груп. Не спостерігається такого прогресу у провадженні щодо насильства 2 травня 2014-го в Одесі і ці провадження продовжують характеризуватися втручанням у незалежність судової влади", - сказала вона.

Як повідомляв УНН, 2 грудня судійська колегія Малиновського районного суду Одеси прийняла рішення розпочати розгляд справи щодо подій 2 травня в Одесі по суті із самого початку.

Нагадаємо, за даними ГПУ, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року в районі Грецької площі отримало вогнепальні поранення 18 осіб, з яких 6 загинуло.

Під час пожежі в Будинку профспілок загинуло 42 особи, з яких 10 отримали тілесні ушкодження внаслідок падіння, на

Українські Національні Новини

Кримінал та НП