oon-poperedila-pro-novu-khvilyu-napadiv-na-tsivilnikh-z-boku-rf

ООН попередила про “нову хвилю нападів” на цивільних з боку рф

 • 294813 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. Організація Об'єднаних Націй (ООН) заявила про "нову хвилю нападів" на цивільних мешканців України, а також на гуманітарних працівників, які зазнавали атак з боку військ рф. Про це повідомляє пресслужба ООН, пише УНН.

Деталі 

За заявою ООН наводяться два приклади російських атак цього тижня.

Так, у понеділок четверо гуманітарних працівників української неурядової організації "Місто Силі" потрапили під обстріл під час розчищення завалів, що утворилися внаслідок обвалення Нової Каховської греблі через підрив ГЕС у Херсонській області.

Також рятувальники ДСНС України в четвер отримали поранення через російський обстріл під час гасіння пожежі в пошкодженому храмі в Херсоні. Це сталося лише через кілька днів після нападу на лікарню у тому ж регіоні, додали в ООН.

"Неприпустимо, щоб гуманітарні працівники, рятувальники та лікарі отримували травми, підтримуючи народ України або, як правило, намагаючись відновити свої громади", - наголошують в Організації.

В ООН акцентують, що відповідно до міжнародного гуманітарного права "мають бути захищені будинки, лікарні, школи, місця відправлення культу та інша важлива громадянська інфраструктура, а також цивільні особи, у тому числі гуманітарні працівники".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У липні в Україні через агресію росії загинули 143 цивільні, зокрема чотири дитини – ООН

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Росіяни обстріляли Херсон: влучили у медзаклад

     • 369934 переглядiв

    Окупанти обстріляли прикордоння Сумщини 27 разів

     • 245111 переглядiв

    Ковід повертається: у США фіксують сплеск вірусу

     • 643151 переглядiв