onlain-zustrichi-z-dps-ta-skasuvannia-shtrafu-za-pomylkovu-splatu-podatkiv-zelenskyi-pidpysav-zakon-pro-zminy-u-podatkovomu-kodeksi

Онлайн-зустрічі з ДПС та скасування штрафу за помилкову сплату податків: Зеленський підписав закон про зміни у Податковому кодексі

 • 27809 переглядiв

Президент України підписав законопроєкт №9662 про зміни у Податковий кодекс про диджиталізацію деяких податкових сервісів. Про це пише УНН з посиланням на картку законопроєкту на сайті ВР.

Деталі 

Як повідомляється, документ передбачає, зокрема, вдосконалення онлайн-комунікацій із платниками податків.

Так завдяки змінам у Податковому кодексі платники зможуть взаємодіяти з ДПС у режимі відеоконференції. 

Вимоги міжнародних партнерів: Зеленський підписав закони про реформу корпоративного управління й електронні аграрні розписки05.03.24, 21:25

Зокрема, платники отримають можливість долучатися у режимі відеоконференції до розгляду своїх скарг на рішення про відмову у реєстрації податкових накладних (ПН)/розрахунків коригування (РК), або долучитись онлайн до розгляду заперечень платника до акта перевірки.

Крім того, закон передбачає:

  • скасування відповідальності за помилкове зазначення платником у платіжних документах неправильного бюджетного рахунку отримувача коштів (за умови своєчасної сплати);
  •  скорочення строків бюджетного відшкодування, а саме до 20 днів в камеральних перевірках та до 40 днів у документальних перевірках тощо.

Доповнення

Також у законі скасували обмеження для платників мінімального податкового зобов’язання щодо строку для звернення про проведення звірки даних, який наразі становить лише тридцять днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення та ін.

Окремо документ розв'язує питання налагодження обміну інформацією між податковими органами та Центральним депозитарієм цінних паперів і депозитарними установами, уповноваженими обслуговувати рахунки власників часток товариств в обліковій системі часток товариств.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про доброчесне лобіювання, необхідний для початку переговорів про членство в ЄС, який визначає правила лобіювання, створює Реєстр прозорості та регулює взаємодію між чиновниками та зацікавленими сторонами.

Популярні

Новини по темі

Україна повернула ще трьох дітей з російської окупації

 • 28025 переглядiв

На Сумщині прикордонники збили запущений росіянами "шахед"

 • 30313 переглядiв