ukenru
olimpiyski-igri-proydut-bez-glyadachiv-u-tokio-ogolosili-nadzvichaynu-situatsiyu-cherez-covid-19

Олімпійські ігри пройдуть без глядачів. У Токіо оголосили надзвичайну ситуацію через Covid-19

 • 19582 переглядiв

КИЇВ. 8 липня. УНН. Організатори Олімпійських ігор заборонили всім глядачам брати участь в Іграх в Токіо після того, як прем'єр-міністр Японії оголосив надзвичайний стан в місті-організаторі. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

Прем'єр-міністр Йосіхіде Суга сказав, що четвертий надзвичайний стан в Токіо почнеться в понеділок - за 11 днів до відкриття Ігор - і завершиться 22 серпня, за два дні до початку Паралімпійських ігор.

"Беручи до уваги вплив варіантів коронавірусу і необхідність запобігання повторного поширення інфекцій на іншу частину країни, нам необхідно посилити наші контрзаходи, - сказав Суга. - З огляду на ситуацію, ми введемо надзвичайний стан для Токіо".

Оголошення про надзвичайний стан в Токіо - центрі спалаху пандемії в Японії - ставить в незручне становище Сугу, чия боротьба з кризою призвела до того, що його партія погано виступила на виборах до столичних зборів Токіо в минулі вихідні.

Наполегливі вимоги Суги про те, що організатори і Міжнародний олімпійський комітет (МОК) зможуть провести "безпечну і надійну" Олімпіаду, навіть якщо в місті-організаторі зростає число випадків, може ще більше роздратувати виборців всього за кілька місяців до загальних виборів.

Медичні консультанти заявили, що відсутність глядачів на Іграх буде найменш ризикованим варіантом на тлі стурбованості громадськості тим, що прибуття десятків тисяч спортсменів, офіційних осіб, спонсорів і допоміжного персоналу може спровокувати нову хвилю інфекцій.

Але оскільки до церемонії відкриття залишилося всього два тижні, ймовірніше, що змагання будуть проходити на порожніх майданчиках, включаючи церемонію відкриття на новому національному стадіоні вартістю 1,4 мільярда доларів. Однак, за повідомленнями ЗМІ, офіційні особи та спонсори МОК могли б бути присутніми в якості "організаторів".

Доповнення

У середу в Токіо було зареєстровано 920 нових випадків зараження. Це для порівняння з 714 випадками минулої середи і є найвищим показником з тих пір, як 13 травня було зареєстровано 1 010 випадків. У четвер було оголошено про 896 нових випадки Covid-19.

В Японії зареєстровано близько 810 000 випадків захворювання і майже 14 900 випадків смерті. Повністю вакциновано лише 15% населення в порівнянні з 47,4% в США і більше 50% у Великій Британії.

Українські Національні Новини

Новини Світу