ukenru
olimpiada-2024-tseremoniya-vidkrittya-litnikh-igor-v-parizhi-proyde-na-richtsi-seni-zmi

Олімпіада 2024: церемонія відкриття літніх ігор в Парижі пройде на річці Сені - ЗМІ

 • 65555 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. На наступний день після церемонії відкриття Ігор в Токіо, французька влада вже оголосила про наступні Олімпійські ігри, які будуть організовані у Франції. Про це в інтерв'ю газеті L'Equipe заявив президент країни Еммануель Макрон, передає УНН.

Деталі

В інтерв'ю L'Equipe, Еммануель Макрон оголосив, що церемонія відкриття Паризьких ігор 2024 року триватиме "на Сені" під час заходу, де глава держави "дійсно хоче унікального і революційного шоу".

Церемонія, яка відбудеться 26 липня 2024 року "буде проходити на баржах на Сені, також з використанням її берегів і всього, що пропонує Сена в якості міського середовища", - уточнив президент, підкресливши, що Франція співпрацюватиме "з командою Тоні Естанге" (президент оргкомітету Олімпійських ігор 2024 року).

Це подія, яку Еммануель Макрон хоче бачити "незабутньою", яка "додасть церемонії візуальної сили, емоцій і навіть зовсім іншого ритму", - сказав він після церемонії відкриття Олімпійських ігор в Токіо.

"Ми дійсно хочемо, щоб церемонія була популярною, відкритої для всіх, унікальною з точки зору досвіду, дуже новаторською і мала значення для французів, несла послання всьому світу", - заявив Еммануель Макрон.

Довідка

Літні Олімпійські ігри 2024 (XXXIII Літні Олімпійські ігри) - 33-ті за рахунком літні Олімпійські ігри, які планується провести в середині 2024 року. 13 вересня 2017 року МОК на своїй 131-й сесії в Лімі офіційно оголосив столицю Олімпійських ігор - Париж.

Українські Національні Новини

Новини Світу