ukenru
olimpiada-2020-yaponiya-zbilshit-dopustimu-chiselnist-vip-delegatsiy

Олімпіада-2020: Японія збільшить допустиму чисельність для VIP-делегацій

 • 15406 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. Уряд Японії планує збільшити ліміт на кількість учасників у високопоставлених зарубіжних делегаціях, які приїдуть в країну на Олімпійські і Паралімпійські ігри у Токіо. Про це з посиланням на джерела повідомляє телеканал NHK, передає УНН.

Деталі

Спочатку уряд країни встановив ліміт в 12 осіб для делегацій, очолюваних лідерами країн і іншими високопоставленими особами. Таке обмеження було націлене на зниження ризику зараження коронавірусом.

Але уряд Японії, як зазначається, планує переглянути це правило, беручи до уваги скарги, що це обмеження є занадто суворим для делегацій, яким має бути забезпечено належний рівень безпеки для високопоставлених осіб.

Уряд, як видно, збільшить ліміт до 18 осіб в принципі і підніме його до 40 осіб в разі потреби, повідомляє телеканал.

Уряд, ймовірно, попросить членів делегацій пройти вакцинацію проти коронавірусу перед відправленням до Японії. Очікується також, що він буде настійно рекомендувати обмежити період перебування в країні п'ятьма днями і чотирма ночівлями.

Уряд має намір вже в п'ятницю пояснити ці нові правила офіційним особам зарубіжних посольств і попросити їх забезпечити виконання делегаціями цих правил.

Доповнення

У березні Міжнародний олімпійський комітет і японські організатори домовилися заборонити глядачам приїжджати з-за кордону, щоб літні Ігри не перетворилися в глобальний захід — суперрозповсюджувач COVID-19.

Президент оргкомітету Олімпійських ігор в Токіо Сейко Хасімото нещодавно висловила припущення, що найближчим часом буде складно визначитися з кількістю глядачів, допущених до локацій проведення Олімпіади, через боротьбу з коронавірусом, що триває.

На Олімпіаду в Токіо, за повідомленнями, можуть допустити лише уболівальників, які або вакциновані, або з негативним тестом на коронавірус.

Тим часом надзвичайний стан через темпи поширення COVID-19 діє до 20 червня у Японії в префектурах Хоккайдо, Токіо, Айті, Кіото, Осака, Хіого, Окаяма, Хіросіма і Фукуока.

За даними ВООЗ, у Японії станом на 3 червня зареєстровано 752 191 підтверджений випадок захворювання на COVID-19 із 13 245 смертями.

Українські Національні Новини

Новини Світу