ukenru
okupatsiynomu-gubernatoru-khersonschini-saldo-povidomili-pro-pidozru-u-derzhzradi

Окупаційному "губернатору" Херсонщини Сальдо повідомили про підозру у держзраді

 • 131326 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня. УНН. Окупаційному "губернатору" Херсонської області Володимиру Сальдо повідомлено про підозру у державній зраді, передає УНН із посиланням на Офіс генпрокурора.

Цитата

"... заочно повідомлено про підозру депутату Херсонської міської ради - голові однієї з фракцій у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Деталі

За даними слідства, депутат міськради під час окупації Херсонської області військовослужбовцями РФ перейшов на бік ворога. У березні 2022 року він брав участь у засіданні псевдооргану "Комитет спасения Херсонщины "За мир и порядок", створеного на підтримку окупаційних дій держави-агресора в регіоні.

Сприяючи загарбникам у проведенні підривної діяльності проти України, підозрюваний погодився зайняти посаду так званого губернатора Херсонської області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Управлінням СБУ в Херсонській області.

Раніше

Очільник Херсонської ОВА Геннадій Лагута повідомив, що у захопленій міській раді Херсона окупанти та колаборанти провели нараду, на якій призначили так званого "голову Херсонської обласної адміністрації" Володимира Сальдо та голову "Херсонської міської адміністрації" Олександра Кобця.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП