okupanty-vyvezly-do-rf-ditei-z-psykhonevrolohichnoho-budynku-internatu-na-tot-khersonshchyny

Окупанти вивезли до рф дітей з психоневрологічного будинку-інтернату на ТОТ Херсонщини

 • 18301 переглядiв

Російські силовики депортували дітей зі школи-інтернату в Херсонській області, Україна, до "Дому Вероніки" в Пензі, Росія, повідомляє Штаб національного спротиву. Діти, деякі з яких мають родичів в Україні, були переміщені без їхньої згоди під наглядом Марії Львової-Бєлової.

Українські діти депортовані ворогом з будинку-інтернату на ТОТ Херсонщини до пансіону "Дім Вероніки", який знаходиться у російському місті Пенза. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передає УНН.

Росіяни продовжують депортувати українських підлітків, зокрема з пансіонату на тимчасово окупованих територіях. Так, ворог вивіз дітей з психоневрологічного будинку-інтернату на ТОТ Херсонщини до Пензи, а саме до пансіону "Дім Вероніки". Переїзд курувала марія львова-бєлова, яка перебуває в міжнародному розшуку саме за політику геноциду

- інформує Центр національного спротиву.

Згідно з інформацією Центру, в інтернатах перебувають не лише сироти, у багатьох дітей є опікуни та навіть батьки. У більшості випадків, як вказується, дітей вивозять без згоди й попри наявність у цих підлітків родичів в Україні.

Нагадаємо

Лабораторія гуманітарних досліджень Єльської школи громадського здоров’я (Yale HRL) опублікувала звіт, у якому стверджується: щонайменше 2442 українських дітей віком від 6 до 17 років, серед них і діти з соціально незахищених груп, були вивезені до білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти на ТОТ погрожують населенню України примусовою паспортизацією

Ігор Тележніков

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні дозволили самопідготовку до іспиту з теорії водіння

     • 16846 переглядiв

    У Кривому Розі під час повітряної тривоги пролунав вибух

     • 24042 переглядiв