okupanty-v-krymu-demontuiut-khram-ptsu-v-yevpatorii-svit-maie-vidreahuvaty-predstavnytstvo-prezydenta

Окупанти в Криму демонтують храм ПЦУ в Євпаторії, світ має відреагувати - представництво Президента

 • 28562 переглядiв

Представництво Президента України в АР Крим засуджує незаконний демонтаж храму ПЦУ в окупованій Євпаторії. З Хрестовоздвиженського храму зняли купол та розібрали верхню частину, попри тривалу боротьбу парафії за збереження церкви.

Представництво Президента України в АР Крим засуджує незаконний демонтаж храму ПЦУ в окупованій Євпаторії. З Хрестовоздвиженського храму, за повідомленнями, зняли купол та розібрали верхню частину церкви, повідомили у представництві у понеділок, пише УНН.

Деталі

"Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим засуджує абсолютно незаконні дії підконтрольних окупаційній адміністрації російської федерації в тимчасово окупованому Криму так званих "правоохоронних органів" щодо демонтажу 21 липня в Євпаторії Хрестовоздвиженського храму Православної Церкви України", - ідеться у заяві.

За повідомленням, з храму вже зняли купол та розібрали верхню частину церкви. При цьому, за наявною інформацією, російським силовикам активно допомагає місцевий мешканець Андрій Скряпін - комендант гуртожитку по вулиці Інтернаціональна, на території якого і знаходиться церква, вказали у представництві.

Боротьба парафії в ім’я Пречистого образа Божої Матері "Неопалима Купина" міста Євпаторія та Управління Кримської Єпархії ПЦУ за храм триває ще від початку окупації півострова. Раніше стало відомо, що окупаційна адміністрація звернулась до "суду" про дозвіл на знесення храму.

"Закликаємо міжнародне товариство й світову релігійну спільноту засудити злочинні переслідування в окупованому Криму Православної Церкви України та протиправне знищення її храмів та відреагувати на чергові порушення тих же прав, щодо яких вже є рішення ЄСПЛ у справі "Україна проти росії (щодо Криму)" щодо їх протиправності", - вказали у представництві.

110-річний храм частково зруйновано ворожим обстрілом на Донеччині - Мінкульт11.07.24, 13:43

Юлія Шрамко

Війна

    Популярні

    Новини по темі