ukenru
okupanti-zavezli-v-melitopol-masovku-dlya-pidtrimki-psevdoreferendumu-mer

Окупанти завезли в Мелітополь масовку для підтримки псевдореферендуму - мер

 • 120998 переглядiв

КИЇВ. 23 вересня. УНН. Вчора окупанти завезли в Мелітополь масовку на двоповерхових автобусах для підтримки псевдореферендуму, а сьогодні групи колаборантів проводять поквартирне опитування. Про це повідомив мер міста Іван Федоров у п'ятницю, 23 вересня, у Telegram, пише УНН.

Цитата

"Сьогодні вони не відмовилися від ідеї проведення референдуму, хоча бачать тотальний супротив нашого цивільного населення на тимчасово окупованій території. Тому вчора ввечері привезли на багатоповерхових автобусах масовку саме з Криму, за допомогою якої вони хочуть знімати ці пропагандиські сюжети, начебто є підтримка місцевого населення в нас в Мелітополі. Але ми чітко розуміємо, що всього того точно немає", - сказав Федоров в ефірі телемарафону, поширивши відповідне відео.

Деталі

З його слів, уже від сьогодні є перші повідомлення "про те, що намагається по три людини ходити по квартирах". "Але ніхто не відкриває. Ніхто не відповідає на їх заклики. Тому підтримки точно немає. Це ми можемо підтвердити, що це референдум - лише фейк, якого насправді не відбудеться, тому що ні достатньої кількості людей немає на тимчасово окупованій території, ні підтримки зовсім немає", - наголосив мер міста.

Але, на його думку, "це точно призведе до додаткових тортур, залякування та примусу наших мешканців". "І в першу чергу це торкнеться чоловіків призивного віку, які будуть підпадати під мобілізацію ту, яку наказав зробити диктатор. Тому ми закликаємо всіх чоловіків виїхати з тимчасово окупованої території", - зазначив Федоров.

Доповнення

Служба безпеки України повідомила, що ідентифікувала понад 1,5 тис. осіб, яких ворог планує залучити до організації псевдореферендуму на Запоріжжі.

Українські Національні Новини

Війна