ukenru
okupanti-zatrimali-na-kpvv-legendarnu-82-richnu-krimskotatarsku-aktivistku

Окупанти затримали на КПВВ легендарну 82-річну кримськотатарську активістку

 • 15888 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. На контрольному пункті Чаплинка адміністративного кордону між материковою частиною України і Кримським півостровом російські окупанти затримали легендарну 82-річну Айше Сеітмуратову, кримську татарку, радянського дисидента, журналіста, історика, ветерана кримськотатарського національного руху. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на своїй сторінці у Facebook, передає УНН

"...стало відомо, що на контрольному пункті Чаплинка адміністративного кордону між материковою частиною України і Кримським півостровом російські окупанти затримали легендарну 82-річну Айше Сеітмуратову, кримську татарку, радянського дисидента, журналіста, історика, ветерана кримськотатарського національного руху", - написав Чубаров.

За його словами, Айше Сеітмуратова має громадянство США, яке вона отримала після вигнання її з СРСР в 1978 році.

"Айше Сейтмуратова постійно проживає в Криму, який відмовилася покидати і після вторгнення російських військ в 2014 році і окупацією Криму. У Меджлісі кримськотатарського народу вживають заходів для встановлення зв'язку з Айше Абла і надання їй допомоги", - додав Чубаров.

Нагадаємо, при в'їзді в окупований Крим затримали двох севастопольців.

Українські Національні Новини

Суспільство