okupanti-vzyali-pid-kontrol-askaniyu-novu-na-khersonschini-zapovidnik

Окупанти взяли під контроль "Асканію Нову" на Херсонщині - заповідник

 • 1040108 переглядiв

КИЇВ. 25 березня. УНН. На Херсонщині російські окупанти встановили повний контроль над біосферним заповідником "Асканія Нова", ідеться у заяві заповідника у Facebook від 24 березня, пише УНН.

Цитата

"Змушені повідомити про встановлення окупаційною адміністрацією фактичного контролю над біосферним заповідником "Асканія-Нова" імені Ф.Е. Фальц-Фейна Національної академії аграрних наук України. 20 березня 2023 р. в установу прибули перший заступник керівника адміністрації президента рф С. Кірієнко, "т.в.о. губернатора" Херсонської області, колаборант В. Сальдо та невідома особа у ролі директора, призначеного "Министерством природных ресурсов и экологии Херсонской области" без офіційних представлень – Мєщєряков Д.В.", - вказано у заяві.

Деталі

За інформацією з відкритих джерел – "Выписка из единого государственного реестра юридических лиц" – Мєщєряковим Д.В. (ІНН 910403459172), як повідомляється, "зареєстровано "Государственное автономное учреждение "Биосферный заповедник "Аскания-Нова" (без імені Ф.Е. Фальц-Фейна) з датою внесення до єдиного державного реєстру юридичних осіб рф 7.03.2023 р.".

"Таким чином, подальше збереження природоохоронної, науково-дослідної установи міжнародного значення – біосферного заповідника "Асканія-Нова" імені Ф.Е. Фальц-Фейна (Сертифікат ЮНЕСКО від 15.02.1985 р.) – не може бути забезпечене українською адміністрацією та знаходиться під безпосередньою загрозою", - зазначається у заяві.

При цьому зауважується, що "поки персонал продовжує виконувати функціональні обовʹязки та здійснює необхідний догляд за колекціями". "Ми зробили усе залежне від нас і протримались з гідністю! Надалі підтримку роботи заповідника за рахунок благодійних надходжень не можемо здійснювати до звільнення лівобережної Херсонщини з-під російської окупації", - вказано у повідомленні, і додали, що наразі працівники, які відмовилися співпрацювати з окупаційною владою, потребують матеріальної підтримки.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський: нам потрібні танки для деокупації України

     • 291091 переглядiв

    Україна вночі переходить на літній час

     • 472279 переглядiв