okupanti-vnochi-obstrilyali-z-rszv-nevske-ta-bilogorivku-na-luganschini

Окупанти вночі обстріляли з РСЗВ Невське та Білогорівку на Луганщині

 • 262735 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. російські окупанти вночі обстріляли з РСЗВ вже малолюдні Невське та Білогорівку на Луганщині, є руйнування, повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор, пише УНН.

Цитата

"Артилерійської тиші з боку росіян не спостерігається ані на день. Вони мають достатню кількість снарядів, щоб продовжувати вогневий тиск уздовж усієї лінії фронту. Дістається і Новоселівському, що біля Сватового, і Білогорівці, розташованій у протилежному боці нашої ділянки фронту, і Невському, де залишається близько півсотні місцевих жителів. Вночі противник вдарив із реактивної системи залпового вогню", - написав Лисогор у Telegram.

Деталі

За його словами, в селі зафіксовані чергові руйнування.

"Періодично ці населені пункти потерпають від нальотів ворожої авіації. Вчора – Білогорівка і Невське. Українські захисники мужньо тримають оборону", - зазначив Лисогор.

Окрім того, він повідомив, що інфраструктура в захоплених у 2014 році містах перебуває в аварійному стані – вода відсутня тижнями.

"За дев’ять років місцеві мешканці звикли, що у так званій «лнр» воду подають погодинно. Тепер вимушені страждати від того, що за цей час окупаційна влада фактично не проводила капітальні ремонти об’єктів критичної інфраструктури. Черговий наслідок – припинення централізованого водопостачання у низці міст. Це, зокрема, Первомайськ, Кадіївка, Ірміно, Алмазна, Брянка, Голубівка, а також прилеглі селища", - написав Лисогор.

За його словами, десяткам тисяч сімей пообіцяли, що швидкоруч зроблять поточний ремонт аварійних ділянок водогону, але населенню в липневу спеку від цього не легше. Розв'язувати проблему комплексно там не збираються.

Доповнення

Ворог зосередив на Луганщині багатотисячне угруповання, проводить штурми по декілька разів на день.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі