okupanti-vikrali-ta-ymovirno-katuyut-zastupnika-gendirektora-zaes-iz-personalu-energoatom

Окупанти викрали та ймовірно катують заступника гендиректора ЗАЕС із персоналу - Енергоатом

 • 179937 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Російські терористи викрали заступника генерального директора Запорізької АЕС із персоналу Валерія Мартинюка. Не виключено, що до нього можуть застосувати катування та залякування, передає УНН із посиланням на заяву НАЕК "Енергоатому".

Цитата

"Вчора, 10 жовтня, російські терористи викрали заступника генерального директора Запорізької АЕС із персоналу Валерія Мартинюка і тримають його у невідомому місці, ймовірно застосовуючи притаманні їм методи катування та залякування", - йдеться у заяві.

Додамо

В "Енергоатомі" відзначають, що "таким чином росіяни намагаються отримати вкрай необхідну їм інформацію про особові справи працівників Запорізької АЕС, щоб якнайшвидше змусити український персонал працювати на Росатом. Окупанти у прямому сенсі застосовують тортури до атомників ЗАЕС, не цураючись найжорстокіших знущань.

Національна атомна компанія звернулась до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі й усієї світової спільноти із закликом задіяти всі можливі заходи для негайного звільнення Валерія Мартинюка із полону російських окупантів та повернення його до виконання посадових обов‘язків.

"Свавілля загарбників на Запорізькій АЕС треба якомога швидше зупинити! Для цього необхідно створити зону ядерної безпеки навколо ЗАЕС і повернути її під повний контроль України!" - резюмували в "Енергоатомі".

Нагадаємо

30 вересня гендиректора ЗАЕС Ігоря Мурашова було затримано російським патрулем, повідомив президент атомної компанії "Енергоатом" Петро Котін. Котін сказав, що Мурашов їхав у своїй машині із заводу, коли його зупинили, вивели з машини та відвезли у невідомому напрямку із зав'язаними очима. 4 жовтня МАГАТЕ повідомило, що Мурашов повернувся з полону.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У небі над Україною за сьогодні збили 20 ворожих ракет - ПС ЗСУ

     • 127011 переглядiв

    Сьогодні у Києві не буде віялових відключень – Кличко

     • 214306 переглядiв

    За добу Повітряні сили збили 26 іранських дронів-камікадзе

     • 102658 переглядiв