ukenru
okupanti-vdarili-po-ochakovu-zaboronenimi-kasetnimi-boyepripasami-ok-pivden

Окупанти вдарили по Очакову забороненими касетними боєприпасами – ОК "Південь"

 • 147390 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. По Очакову Миколаївської області російські окупанти відкрили вогонь системами залпового вогню "Ураган" із касетними снарядами, які заборонено міжнародними конвенціями. Про це у своєму Facebook повідомляє оперативне командування "Південь", пише УНН.

Цитата

"На Херсонсько-Миколаївському напрямку ворог не полишає спроб посунути свої позиції до кордонів Херсонщини, а по Миколаївщині – наносить ракетні удари. Завдяки чіткому реагуванню сил ППО, ракету знищено", - інформує ОК.

"По Очакову було відкрито вогонь системами залпового вогню "Ураган" із забороненими міжнародними конвенціями касетними снарядами. Зафіксовано влучання в житлові квартали, жертв серед місцевого населення немає", - сказано в повідомленні.

Деталі

За інформацією командування, готуючись до референдуму в Херсоні, ворог підтягує техніку і сили, крім відверто брехливої агітації, планує провокативні обстріли цивільного населення з метою звинувачення ЗСУ і створенні негативного іміджу української влади.

Крім того, окупанти активізують диверсійну роботу у вже визволених від них місцевостях. Так, нічну спробу прориву диверсійно-розвідувальної групи в тил, українськими підрозділами було відбито. Під обстрілом противник відступив.

Корабельне угруповання ворожого флоту в Чорному морі, як повідомляється, продовжує блокувати судноплавство та тиснути загрозами ракетних ударів. Що періодично підтверджується сигналами тривоги.

"Висадка десанту не виключена, але мало імовірна", - вважають в ОК.

Сили охорони та оборони півдня гідно й непохитно стоять на захисті регіону.

Нагадаємо

Як писав УНН, російські окупанти у Запорізькій області під час чергового обстрілу використали фосфорні бомби.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП