ukenru
okupanti-v-krimu-khochut-pobuduvati-ustanovku-z-oprisnennya-morskoyi-vodi

Окупанти в Криму хочуть побудувати установку з опріснення морської води

 • 17060 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. У селищі Миколаївка Сімферопольського району окупаційна влада незаконно анексованого Криму мають намір побудувати установку з опріснення морської води. Про це повідомив так званий "глава Криму" Сергій Аксьонов, передає УНН з посиланням на "Крим.Реалії".

"Розробляється Мінпромторгом за дорученням президента (Росії Володимира Путіна - ред.) і протягом найближчих двох тижнів буде подано урядом рішення, пов'язане з будівництвом опріснювальної установки в Сімферополі. Установка буде будуватися в селищі Миколаївка, на березі моря, 30 км пряма лінія (до Сімферополя - ред.). В країні таких проектів ніхто ніколи не реалізовував. По суті, рішення, яке буде прийнято тут, буде унікальним", - сказав Аксьонов.

Російський "прем'єр Криму" Юрій Гоцанюк заявив при цьому, що установка в цьому місці опріснювальної установки дозволить "значно поліпшити" ситуацію з водопостачанням Сімферополя.

"Разом з тим тривають пошуки додаткових підземних джерел артезіанської води, що також переламає на сьогодні негативну ситуацію з водопостачанням", - зазначив Гоцанюк.

Нагадаємо, з понеділка, 7 вересня, в Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районі через посуху і обміління водойм ввели третій, найбільш жорсткий етап обмежень подачі води.

Як повідомляв УНН, заступник секретаря РНБО України Сергій Кривонос заявив , що Росія може захопити гідротехнічні споруди Північно-Кримського каналу в Херсонській області, проте це не вирішить проблему нестачі води в Криму.

Українські Національні Новини

Політика