ukenru
okupanti-shturmuyut-u-rayoni-syevyerodonetska-golova-ova

Окупанти штурмують у районі Сєвєродонецька - голова ОВА

 • 81836 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Російські окупанти на Луганщині штурмують в районах Сєвєродонецька та Тошківки, зруйнували дитсадок в Гірському, за добу двоє загиблих та троє поранених в Лисичанську, загалом четверо, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай, пише УНН.

Цитата

"Основні зусилля зараз росіяни зосереджують на встановленні контролю над містом Сєверодонецьк. Штурмують, але не мають успіху, у районах Золотого, Комишувахи, Ниркового, бойові дії там тривають", - повідомив Гайдай у Telegram.

Деталі

Зі слів голови ОВА, не відомо, "скільки жертв за останні два дні серед цивільного населення в тих районах Сєвєродонецька, до яких увійшли бойовики". "Напевно, багато хто із нас з обуренням передивлявся відео, де їх радо зустрічають місцеві. Здебільшого це постановочні сцени. Тисячі, які залишилися в місті, бояться помсти або розправи без причин, як то було в Бучі", - зазначив він.

Зі слів Гайдая, у районі Тошківки росіяни також штурмують.

Він зазначив, що загинув напередодні французький журналіст. Ще троє осіб, зокрема, супроводжуючі, поранені. Тіло ще одного загиблого чоловіка знайдено біля його будинку в Лисичанську, розташованого в районі Пролетарського мосту. У Золотому поранено жінку.

"За минулу добу на фронті регіону відбито вісім атак ворога, знищено один танк, чотири артилерійських системи, п’ять бойових броньованих машин та два ворожих автомобіля. Підрозділи протиповітряної оборони збили крилату ракету Х-59МК", - вказав голова ОВА.

Доповнення

Гайдай напередодні ввечері повідомив, що російські окупанти просунулися вглиб Сєвєродонецька, тривають вуличні бої.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП