ukenru
okupanti-planuyut-provokatsiyi-naperedodni-ta-pid-chas-viboriv-rozvidka

Окупанти планують провокації напередодні та під час виборів - розвідка

 • 7411 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. Російська окупаційна адміністрація на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської готує провокації напередодні та під час проведення виборів Президента України. Про це під час щоденного брифінгу з посиланням на дані військової розвідки повідомив спікер прес-центру Міноборони України полковник Дмитро Гуцуляк, передає УНН.

"Російська окупаційна адміністрація активізувала підготовку з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ до здійснення провокацій напередодні та під час проведення виборів Президента України, у тому числі із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння. Зокрема, значно зросла кількість заходів підготовки артилерійських підрозділів до застосування", - сказав Гуцуляк.

За даними розвідки, ворог облаштовує додаткові, у тому числі хибні, позиції для проведення демонстраційних дій і введення в оману щодо своїх передових позицій, і шляхів висування артилерійських підрозділів з глибини. Водночас на передових позиціях окупантів розгортаються додаткові командно-спостережні пункти з обов’язковим включенням до їх складу корегувальників вогню артилерії.

Також, за даними розвідки, з 28 березня в окремих підрозділах окупаційних військ організовано дострокове повернення військовослужбовців з відпусток та відряджень, особовий склад переведено на казармений стан.

Нагадаємо, 28 березня бойовики сім разів обстріляли позиції підрозділів Об'єднаних сил.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП