ukenru
okupanti-namagayutsya-prorvatisya-do-slovyanska-ta-kramatorska-komanduvannya-rf-vidchuvaye-tisk-britanska-rozvidka

Окупанти намагаються прорватися до Слов'янська та Краматорська, командування рф відчуває тиск – британська розвідка

 • 267137 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Російські окупанти намагаються прорватися до Слов'янська та Краматорська, а командування зс рф відчуває тиск через необхідність досягти успіху на сході України, що призводить до ризикованих рішень. Про це повідомило міноборони Великої Британії, інформує УНН.

Деталі

"росія вкладає значні зусилля в околиці Ізюма та Сєвєродонецька, намагаючись прорватися до Слов’янська та Краматорська. Основна мета на цьому напрямку — охопити українські сили в районі проведення ООС, ізолюючи їх від підтримки чи посилення підрозділами на заході країни", — ідеться у повідомленні.

Українські війська успішно запобігли спробі російської переправи через річку на Донбасі. Під час форсування Сіверського Донця на захід від Сєвєродонецька росія втратила значні бронетанкові маневри щонайменше однієї батальйонної тактичної групи, а також розгорнуту понтонну мостову техніку.

"Переправа через річку в умовах бойових дій є дуже ризикованим маневром і свідчить про тиск, який зазнає російське командування, щоб досягти прогресу у своїх операціях на сході України", — зазначила розвідка.

Також додали, що армія рф не змогла досягти жодного значного просування на сході, незважаючи на зосередження сил у цьому районі після виведення та передислокації підрозділів з Київської та Чернігівської областей.

Нагадаємо

За даними Генштабу ЗСУ, на Сіверському напрямку окупанти продовжують посилено охороняти ділянку українсько-російського кордону в Брянській та Курській областях.

Українські Національні Новини

Суспільство