ukenru
okupanti-namagayutsya-narostiti-viyskovu-prisutnist-na-ostrovi-zmiyiniy-genshtab

Окупанти намагаються наростити військову присутність на острові Зміїний – Генштаб

 • 118022 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. російські окупанти намагаються наростити військову присутність на острові Зміїний. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ, передає УНН.

Цитата

«Ворог намагається наростити військову присутність на острові Зміїний, посилює систему протиповітряної оборони», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що кораблі чорноморського флоту російської федерації в акваторіях Чорного та Азовського морів виконують завдання з ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку.

Окрім того, російські війська продовжують цілеспрямоване знищення об’єктів цивільної інфраструктури України шляхом завдання ракетно-бомбових ударів та здійснення артилерійських обстрілів населених пунктів в Донецькій, Одеській, Луганській та Харківській областях.

Доповнення

Начальник ГУР МО України Кирило Буданов повідомляв, що острів Зміїний має стратегічне значення для України та російських окупантів, оскільки дає змогу контролювати водну та певною мірою повітряну ситуацію на півдні.

Раніше Міністерство оборони Великої Британії повідомляло, що кораблі рф мають мінімальний захист у західній частині Чорного моря на тлі невдалих спроб закріпитися на острові Зміїний та втрати крейсера "Москва".

Українські Національні Новини

Суспільство