ukenru
okupanti-masovo-zavozyat-khlor-v-mariupol-misto-peretvoryuyetsya-na-kladovische-radnik-mera

Окупанти масово завозять хлор в Маріуполь, місто перетворюється на кладовище – радник мера

 • 323055 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. У заблокованому Маріуполі складається критична ситуація з похованням загиблих. Маріупольцям дозволили самостійно проводити ексгумацію та перепоховання з дворів, й вони масово звозять тіла до Ритуального дому. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Цитата

«Критична ситуація з похованням загиблих та нові знущання окупантів набирають обертів. Окрім природних причин розпаду тіл загиблих критичності ситуації додав анонс виплати компенсацій від росії за втрату близьких. Для того потрібно отримати довідку від окупаційної влади. Для отримання такої довідки необхідно пред’явити тіло загиблого на судмедекспертизу/впізнання, а вже після неї дозволено ховати людей. В Маріуполі експертизу проводять в Ритуальному домі за адресою Нікольське (Володарське) шосе,3», - написав Андрющенко.

Деталі

За його словами, маріупольцям нарешті дозволили самостійно проводити ексгумацію та перепоховання з дворів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місця масових поховань навколо Маріуполя продовжують збільшуватись: фото з супутника

«Люди масово звозять трупи. Туди ж частково потрапляють трупи з під завалів. Трупи буквально складують на вулиці. Місцеві повідомляють, що сморід чутно задовго до візуального наближення. Трупам, яких опізнано присвоюють номери (саме ці номери можна побачити на табличках у братських могилах). Невпізнаних фотографують і теж присвоюють номери», - повідомив Андрющенко.

Він зазначив, що незважаючи на щоденний графік роботи кількість трупів зростає кожного дня.

«Ті маріупольці, які бажають пришвидшити процес, везуть тіла загиблих в Мангуш на подібну процедуру. За хабар, від 10 до 25 тис. грн. колаборанти в Мангуші швидко дають довідку і потім відбувається поховання в братській могилі в Мангуші. Звідти і її стрімке зростання. Також надходить інформація про «розконсервацію» історичного кладовища «Некрополь» в Центральному районі Маріуполя. Додаємо координати для можливості отримання та перевірки через стільникові знімки», - написав Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мангуші окупанти могли захоронити від 3 до 9 тисяч маріупольців

За його словами, є інформація про постачання хлору в Маріуполь.

«Окрім того, є інформація про масове постачання хлору в Маріуполь для використання в братських могилах, можливо для санітарних потреб або простого швидкого знищення наслідків військових злочинів. У підсумку, окупанти буквально продовжують перетворювати місто на кладовище», - додав Андрющенко.

Українські Національні Новини

Суспільство